Home » Ismerd meg a magyar vendéglátást!

Ismerd meg a magyar vendéglátást!

Ismerd meg a magyar vendéglátást!

Ezzel a címmel nyert pályázatot a Berettyóújfalui Szakképző Centrum Bocskai István Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által kiírt „Külhoni Magyar Szakképzés támogatása” program keretében.

A pályázat célja a külhoni magyar szakképzés fejlesztésével hozzájárulni a gazdaságfejlesztéshez, amelynek elengedhetetlen eleme, hogy a diákok a képzés során megfelelő gyakorlati képzésben részesüljenek. E program keretében egy Sáromberki Technológiai Líceum 5 diákja szakmai gyakorlatot teljesített a Hajdúszoboszlói Hungarospa Zrt. vendéglátó egységeiben. A 4 hetes itt tartózkodással erősödött a külhoni és magyarországi intézmények közötti együttműködés, tapasztalatcsere. Fontos a magyar vendéglátás, gasztronómia értékeinek megismerése, az eltérő munkamorál, munka kultúra megtapasztalása.  A vendéglátóhelyeken töltött gyakorlat mellett a diákok megismerkedtek az iskolánk tankonyhájával, ahol külön szaktanár segítségével ismerhették meg a magyar konyha specialitásait.

IMAGE1

IMAGE2

IMAGE5

Hétvégi szabadidős tevékenységek keretein belül ellátogattak a hajdúszoboszlói Bocskai Múzeumba és fazekas házba, ahol interaktív foglalkozás keretében próbálhatták ki a mesterséget.  Ellátogattak a megyeszékhelyre, Debrecenbe is.

IMAGE3

Mindezek mellett nagy élményt nyújtott számukra a hajdúszoboszlói fürdőkomplexum. Sok szakmai tapasztalat mellett felejthetetlen élményekkel utaztak haza.

IMAGE4

 

suli címer

Események

Nincsenek közelgő események