Home » Illéssy Gasztro Kupa

Illéssy Gasztro Kupa

2016/2017. tanév

Kisújszálláson rendezték meg 2016. december 3-án az V. Illéssy Gasztro Kupát, ahol ezúttal 22 iskola 110 versenyzője mérte össze tudását.

Fotó: BSZC

A BSZC Bocskai István Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája összesítésben a rendkívül előkelő 3. helyet szerezte meg, ami a népes mezőnyt figyelembe véve jelentős teljesítmény.

Fotó: BSZC

A tanulók jól szerepelnek a nívós szakmai vetélkedőn. Természetesen idén sem maradtak el a sikerek. A versenyt gondos és körültekintő, hosszas felkészítés előzte meg. A befektetett munka ezúttal is meghozta gyümölcsét. A bocskaisok több kategóriában maguk mögé utasították a népes mezőnyt.

A rendkívül nagy precizitást és kézügyességet igénylő kakaófestés versenyszámban a Bocskai cukrász tanulói közül Mészner Viktória arany-, Varga Éva Teréz pedig ezüstérmet szereztek.

Fotó: BSZC

Az iskola pincérei szintén 1. helyezést értek el a versenysorozatban. A győztes csapat tagjai: Hódos Katalin és Karacs Nikolett voltak.

Fotó: BSZC

Borsos Bence szakács szakmában ezüstérmes helyezést ért el, Jenei Gábor ugyanezen kategóriában diplomajutalomban részesült.

Fotó: BSZC

A diákok sikeréhez a lelkes felkészítő pedagógusok tették hozzá azt a pluszt, ami a kiváló eredmények megszületéséhez hozzájárult.

Felkészítő tanárok: Bese Gyula, Kiss Sándor, Majzer Zoltán, Máténé Hódos Emma

2015/2016. tanév

A Berettyóújfalui Szakképzési Centrum  Bocskai István Szakképző Iskolájának  5 végzős  diákja 2015. december 5-én részvett Kisújszálláson a IV. Illéssy Gasztro Kupán, amit az Illéssy Sándor Baptista Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola szervezett.

Iskolánk 4. alkalommal  vett részt sikeresen ezen az országos versenyen, ahol 18 iskola,  28 településről, 101 versenyprodukcióval ( egyénileg és csapatban) indult.

 

Illésy2015. 1

Illésy2015. 6.

Cukrász tanulóink közül 1 fő egyénileg, 2 fő csapatban indult ezen a megmérettetésen, ahol rendkívül komoly versenyfeladatok voltak:

1 db alkalmi dísztorta szabadon választott témában, a torta és a díszítése is csak ehető anyagokból készülhetett.

2 különféle tányérdesszert 1-1 adagban és 1 féle pohárkrém 3 adagban,

2-2 rúd 500 grammos bejgli diós és mákos változatban.

A cukrásztanulók a zsűrizés megkezdése előtt cukrászismereti tesztet töltöttek ki.

A versenyt kb. 4 hetes gyakorlati felkészülés előzte meg, Majzer Zoltán tanár úr irányításával.

Járai Adrienn 2. helyezést, Nagy Fruzsina és Ónadi Beatrix 3. helyezést ért el.

Illésy2015.3

Illésy2015.12.

Illésy2015

A pincér tanulóink csapatban indultak (2 fő). Versenyfeladatuk az alábbi volt:

1 db kétszemélyes alkalmi díszasztal megterítése szabadon választott témában. Csapatban történő nevezés esetén az asztalokat 4 főre kellett megteríteni.

A választott témához kapcsolódó menü és italsor szakszerű bemutatása menükártyán.

A pincértanulók a zsűrizés megkezdése előtt pincérismereti tesztet töltöttek ki, amelynek eredménye beleszámított a végleges értékelésbe.

5 fogásos menükártya írása italajánlással számítógépen. A menükártya témája a verseny napján került kihirdetésre.

A versenyt kb. egy hónapos felkészülés előzte meg, Máténé Hódos Emma és Bese Gyula szaktanárok irányításával.

A pincér csapat, Hajdu Beáta és Nádházi Tibor 2. helyezést értek el.

A versenynapon az iskola tanulóiból alkalmi csapatok szerveződtek és ott meghirdetett Verseny a versenyben élelmiszerismereti vetélkedőn 1. és 2. helyezést értünk el.