Home » Gyergyószentmiklósi pincér tanulók Hajdúszoboszlón!

Gyergyószentmiklósi pincér tanulók Hajdúszoboszlón!

Gyergyószentmiklósi pincér tanulók Hajdúszoboszlón!

Idén második alkalommal nyert pályázatot a Berettyóújfalui Szakképző Centrum Bocskai István Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által kiírt „Külhoni Magyar Szakképzés támogatása” program keretében.

A projekt célja a külhoni magyar szakképzés fejlesztésével hozzájárulni a gazdaságfejlesztéshez, amelynek elengedhetetlen eleme, hogy a diákok a képzés során megfelelő gyakorlati képzésben részesüljenek. Továbbá megismerjék Magyarországot és az adatott tájegységet. E program keretében romániai gyergyószentmiklósi Batthány Ignác Technikai Kollégium 5 pincér tanulója szakmai gyakorlatot teljesített a Hajdúszoboszlói Hungarospa Zrt. által üzemeltetett  Hungarospa Thermal Hotelben. Kéthetes itt tartózkodás ideje alatt a diákok, kísérő tanáraik és az iskola megalapozta, hogy jó kapcsolat alakuljon ki a külhoni és magyarországi intézmények közötti. Ez az együttműködés kiváló tapasztalatcsere adott lehetőséget mindkét fél számára.

A program keretén belül diákok részére lehetőség nyílt a magyar gasztronómia és vendéglátás megismerésére, valamint eltérő munkamorál, munka kultúra megtapasztalására. A vendéglátóhelyeken töltött szakmai gyakorlat mellett a diákok megismerkedtek az B.Sz.C. Bocskai István Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának Képzőközpontjával, ahol szaktanár bemutatta a magyar vendéglátásban használt eszközöket, berendezéseket. Külhoni tanárok pedig betekintést nyerhettek a helyi szakoktatásba.

A hétvégi szabadidős tevékenységek keretein belül ellátogattak a hajdúszoboszlói Bocskai István Múzeumba, ahol interaktív tevékenység során ismerkedhettek meg térségünk történelmével és kultúrájával. Pihenés képen mindezek mellett nagy élményt nyújtott számukra a hajdúszoboszlói fürdőkomplexum azon belül is Aqua Palace.

A gyergyószentmiklósi tanulók és kísérőik felejthetetlen élményekkel utaztak haza és vitték BSZC Bocskai István Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának, valamint Hajdúszoboszló városának jó hírnevét magukkal.

   

 

 

Események

Nincsenek közelgő események