Home » 2019 » november

Monthly Archives: november 2019

Szép Ernő Regionális Vers- és Prózamondó Verseny

2019. november 21-én került megrendezésre a Szép Ernő Regionális Vers- és Prózamondó Verseny a hajdúszoboszlói Kovács Máté Városi Művelődési Központban. A versenyre minden induló két általa választott művel nevezhetett be (egy Szép Ernő alkotás és egy kortárs mű). Iskolánkat négy tanuló képviselte a megmérettetésen: Ádám Dzsenifer (SZÉ 12/1/N), Komlósi Tibor (SZÉ 12/1/N), Mile Bianka (SZÉ 12/1/N) és Török Kitti (SZÉ 12/1/N). Diákjaink -bár helyezést nem értek el- ügyesen szerepeltek, a részvételért oklevélben részesültek.

Múzeumlátogatás

2019. november 19. és november 20. – Iskolánk tanulói (10.C, 11.D, 11.F, SZÉ 12/1/N osztályok) szervezett múzeumlátogatási programon vettek részt a Hajdúszoboszlói Fazekasházban (Ady Endre u.2.).

A látogatás tárlatvezetéssel indult, ezt követően lehetőség nyílt arra, hogy mindenki kipróbálhasson különböző szakmai fogásokat (pl. agyagozás), ezáltal behatóan megismerkedhessenek a történelmi mesterségekkel.  

A diákok kifejezetten élvezték a programot, maradandó élményt jelentett számukra.

Nyílt napok

Iskolánk idén is két alkalommal (2019.november 6. és 20.) várta az érdeklődő tanulókat és szüleiket nyílt napjain. A „Nyitott kapuk napja” iskolai filmbemutatóval vette kezdetét, amelyet részletes igazgatói tájékoztató követett. Ezek után külső szakmai gyakorlati képzőhelyek képviselői nyújtottak információt a gyakorlati képzés sajátosságairól. Ezt követően mindenki az érdeklődésének megfelelő szakmai programon vehetett részt. A mezőgazdasági gépész hivatás iránt érdeklődők kipróbálhatták a traktorvezetést, az ipari gépész szakmával szimpatizálók megtekinthették a gépészeti tanműhelyt. Az eladó szakmával is lehetőség volt közelebbről megismerkedni, mérési feladatokat végezhettek, csomagolási technikákat próbálhattak ki a diákok. A vendéglátóipari szakmákat a Vendéglátóipari Képzőközpontban ismerhették meg a fiatalok. Koktélokat, palacsintát, süteményeket kóstolhattak, betekinthettek a cukrászok, szakácsok és pincérek gyakorlati tevékenységeibe. A változatos és színes programok mindenki számára maradandó élményt jelentettek.

Nyitott Kapuk Napja

Szalagtűző ünnepség – 2019

Iskolánk 2019. november 16-án tartotta meg szalagtűző ünnepségét a Városi Sportcsarnokban.

Idén összesen 5 osztály tanulóinak tűzték fel a szalagokat, így az ünnepséget a nagy létszámra való tekintettel két felvonásban rendeztük meg: 14 órától a 11.B, 11.D, 11.E osztályok vonultak fel, míg 16 órától a 11.C és a 11.F osztályok tanulóinak tűzték fel a szalagokat.

A végzős diákok mellett természetesen az osztályfőnökök is megkapták szalagjaikat Harsányi István tagintézmény-vezetőtől: Roszkos Lajos (11.B osztály osztályfőnöke), Csécsi Izabella (11.C osztály osztályfőnöke), Gurbán Klára (11.D osztály osztályfőnöke), Kovács Lászlóné (11.E osztály osztályfőnöke) és Kovács Andrea (11.F osztály osztályfőnöke).

A hagyományokhoz híven az alsóbb évesek verssel és saját gondolatokkal búcsúztak a végzősöktől, akik szintén megköszönték tanáraiknak és diáktársaiknak az elmúlt évek szép emlékeit. Az ünnepélyes szalagtűzés után a szórakoztatásé volt a főszerep, hiszen a végzős osztályok bemutatták a régóta gyakorolt táncaikat. A szalagtűzés és az osztályok táncai közötti szünetben a Zichy Géza Zenei Alapfokú Művészeti Iskola előadását élvezhette a közönség.

A 11.B osztály tanulói Ördögtáncot, a 11.D és 11.E osztály diákjai country táncot, a 11.F osztály tagjai pedig orosz táncokat adtak elő.

A szalagtűző ünnepség műsorának forgatókönyvét összeállította: Roszkosné Fodor Viktória tanárnő.

A végzős osztályok tanulóinak és osztályfőnökeiknek ezúton is gratulálunk!

 

SzakmaTúra – Centrumban a jövőd!

III. SzakmaTúra – Centrumban a jövőd!

2019.11.13-án került sor immár harmadik alkalommal megrendezésre a „SzakmaTúra – Centrumban a jövőd!” pályaválasztási kiállítás, amelynek helyszíne  Hajdúnánáson a  Somorjai László Városi Sportcsarnok volt. A kiállításon a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum összes tagintézménye képviseltette magát. Iskolánk a kiállítási standján bemutatta az érdeklődők számára képzési kínálatát, továbbá az általános iskolás diákok linzermackót díszíthettek, alkoholmentes koktélokat kóstolhattak.  A rendezvény színpadján „Zenék Bocskai korából” című előadással lépett fel iskolánk nagy sikerrel.

A SzakmaTúrára Hajdú-Bihar megyéből közel 1200 általános iskolás diák és kísérő tanáraik látogattak el, intézményünk változatos és színes program kínálattal járult hozzá a pályaválasztási kiállítás sikeréhez.

A rendezvény sikeres lebonyolításához hozzájárultak:

 Tanáraink: Bálint Lajos, Csécsi Izabella, Harsányi István, Kovács Lászlóné, Máténé Hódos Emma, Vass Judit Mónika, Zelizi Lajos, Bese Gyula

Tanulóink: Barabás Vivien, Deák Adrien, Dóró Bianka, Nagy Enikő, Rácz Enikő, Sándor Fanni

Mindenkinek köszönjük a segítőkész munkáját és azoknak is, akik támogatták iskolánkat a rendezvény sikeres lebonyolításában!

 

 

Szalagtűző ünnepség

Szalagtűző ünnepség

2019. november 16. (szombat)

I. kör: 11.B, 11.D, 11.E osztályok (14 órától)

II. kör: 11.C, 11.F osztályok (16 órától)

A rendezvény helyszíne: Városi Sportcsarnok, Hajdúszoboszló

Szalagtűző főpróba

2019. november 14. (csütörtök)Szalagtűző főpróba végzős tanulók és a műsorban szereplők részére (14 és 17 óra között)

Helyszín: Városi Sportház

Váltócipő használata mindenki számára kötelező!

 

Szülői értekezlet

2019. november 7. (csütörtök)

Szülői értekezlet minden évfolyamon (16:30-tól),

Fogadóóra (17:30-tól)