Home » 2018 » november

Monthly Archives: november 2018

Ingyenes angol és német nyelvtanfolyam iskolánkban!

A képzésekre ide kattintva lehet regisztrálni! A jelentkezés feltétele a regisztráció!

Szalagtűző ünnepség – 2018

Iskolánk 2018. november 24-én tartotta meg szalagtűző ünnepségét a Városi Sportcsarnokban.

Összesen 6 osztály tanulóinak tűzték fel a szalagokat, így az ünnepséget a nagy létszámra való tekintettel két felvonásban rendeztük meg: 14 órától a 11.B, 11.C, 12.A osztályok vonultak fel, míg 16 órától a 11.D, 11.E és a 11.F osztályok tanulóinak tűzték fel a szalagokat.

A végzős diákok mellett természetesen az osztályfőnökök is megkapták szalagjaikat Harsányi István tagintézmény-vezetőtől: Petróczki Gábor (11.B osztály osztályfőnöke), Piller Imre (11.C osztály osztályfőnöke), Kovács Erzsébet (11.D osztály osztályfőnöke), Máténé Hódos Emma (11.E osztály osztályfőnöke), Székely Ildikó (11.F osztály osztályfőnöke) és Roszkosné Fodor Viktória (12.A osztály osztályfőnöke).

A hagyományokhoz híven az alsóbb évesek verssel és saját gondolatokkal búcsúztak a végzősöktől, akik szintén megköszönték tanáraiknak és diáktársaiknak az elmúlt évek szép emlékeit. Az ünnepélyes szalagtűzés után a szórakoztatásé volt a főszerep, hiszen a végzős osztályok bemutatták a régóta gyakorolt táncaikat. A szalagtűzés és az osztályok táncai közötti szünetben a Hollóének Hungarica együttes bemutatóját élvezhette a közönség.

A végzős osztályok tanulóinak és osztályfőnökeiknek ezúton is gratulálunk!

Nyitott kapuk napja – 2018

A több mint 120 éves múltra visszatekintő BSZC Bocskai István Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 2018. november 7-én és 20-án tartotta nyílt napjait.
A Nyitott kapuk mindkét napja iskolai film vetítésével, majd tagintézmény-vezetői tájékoztatóval kezdődött, amelynek során az érdeklődő diákok és szüleik részletes tájékoztatást kaptak az intézmény képzési kínálatáról.
A vendéglátóipari szakmák iránt érdeklődők betekintést nyertek a jól felszerelt Vendéglátóipari Képzőközpontban zajló változatos munkákba.
A traktorvezetés kipróbálása és a gépészeti tanműhelyek meglátogatása is sok fiatalt vonzott, az eladó szakmához pedig kereskedelemhez kapcsolódó kézügyességi feladatok hozták közelebb a tanulókat.

Az iskola 2019 szeptemberétől az alábbi képzések beindítását tervezi:

Hároméves, nappali rendszerű képzések: cukrász, eladó, ipari gépész, mezőgazdasági gépész, pincér, szakács

Érettségit és szakmai végzettséget is adó képzések (4+1 év): logisztikai és szállítmányozási ügyintéző, vendéglátásszervező

Kétéves, esti munkarendű felnőttoktatás: cukrász, eladó, szakács, pincér, érettségire felkészítő képzés szakmai végzettséggel rendelkezők részére

Válaszd a tudást, válaszd a Bocskait! Mindenkit szeretettel várunk!

SzakmaTúra – Centrumban a jövőd!

2018.11.14-én került sor a SzakmaTúra – Centrumban a jövőd! pályaválasztási kiállítás megrendezésére, amelynek helyszíne a hajdúszoboszlói Városi Sportház volt. A rendezvény lebonyolítását iskolánk pedagógusai és diákjai is segítették. A kiállításon a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum összes tagintézménye képviseltette magát. Az iskolák standokat állítottak fel, amelyek segítségével bemutatták az érdeklődők számára képzési kínálataikat, továbbá különféle programokat kínáltak (alkoholmentes koktélok keverése, mézeskalács díszítés, traktorvezetés külső helyszínen, eszközbemutatók). A standok mellett a központi színpadnak is fontos szerepe volt, az iskolák itt mutatták be látványos és változatos műsoraikat, többek között zenei produkciókat, rendvédelmi bemutatót, divatbemutatókat láthattak a résztvevők. A SzakmaTúrára több száz általános iskolás diák és kísérő tanáraik látogattak el, mindannyian pozitív élményekkel gazdagodva térhettek haza.

Nyitott kapuk napja a Bocskaiban!

Mindenkit szeretettel várunk 2018.11.20-án 8 órától az iskolánkban!

Városi megemlékezés

2018.10.23-án iskolánk diákjai színvonalas és emlékezetes műsorral emlékeztek meg az 1956-os forradalomról Hajdúszoboszló városi ünnepségén. A műsort  Szirákné Turi Andrea pedagógus szervezte.

SzakmaTúra – Centrumban a jövőd!

2018.11.14-én nagyszabású pályaválasztási kiállítás (SzakmaTúra – Centrumban a jövőd!) kerül megrendezésre Hajdúszoboszlón a Városi Sportházban (Rákóczi u.44.).

A rendezvényen bemutatkoznak a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum tagintézményei, az érdeklődők megismerkedhetnek a különféle szakmai képzési lehetőségekkel. Az eseményre mindenkit szeretettel várunk!

Az alábbi linkre kattintva lehetőség van a rendezvényen való részvételt regisztráció formájában jelezni:

>>> Regisztrációs űrlap kitöltése <<<

A részvételnek nem feltétele a regisztráció, de a regisztráltak között tombolatárgyak kerülnek kisorsolásra!

Szalagtűző főpróba

2018.11.21. (szerda) Szalagtűző főpróba, 10:35-14:45

Helye: Városi Sportház

Váltócipő használata kötelező!

Események

Nincsenek közelgő események