Home » 2016. október

2016. október

Októberi események

  1. október 18-19-én „Szelet a vitorlába” pályaválasztási kiállításon vettünk részt a debreceni Lovardában, melyet Silye Tamás tagintézményvezető-helyettes úr és Petróczki Gábor gyakorlati oktatásvezető úr szervezésével bonyolítottunk le.

Bálint Lajos tanár úr és segítő tanulói az iskola képzési kínálatáról tájékoztatták az érdeklődőket, melyet filmvetítéssel tettek szemléletessé, szórólapokat osztottak.

Vass Judit Mónika tanárnő tanulóival az általános iskolásokat a mézeskalács díszítés és a szalvétahajtogatás rejtelmeibe vonta be, az elkészült munkákat a diákok magukkal vihették.

Bese Gyula tanár úr tanulóival goffrit sütött, amelyet a kiállításon résztvevők meg is kóstolhattak.

Majzer Zoltán tanár úr tanulóival együtt babgulyást főzött, mely nagy sikert aratott.

Zelizi Lajos tanár úr és diákjai az asztalos szakma fogásait mutatták be.

Kiss József és Tóth Sándor tanár úr a mezőgazdasági gépész szakma iránt érdeklődőknek traktorvezetési lehetőséget biztosított.

A kiállításon segédkező tanulóink:

Fekete Kinga és Popovics Vanda 12. A

Kovács Dávid és Kovács László 9. E

Borsos Bence Zsolt, Jenei Gábor és Ónody Zsófia 11. F

Nagy Zoltán, Hőbe István, Kiss Bálint és Sopronyi Dominik 11. B osztályos tanulók.

Az említett tanulókat igazgatói dicséretben részesítem.

        lovarda4 lovarda1 lovarda2 lovarda3

 

 Lukács István könyvbemutató roadshow-jának 5. állomása október 18-án Hajdúszoboszlón volt. Fekete Gyula, a Hunguest Hotel Aqua Sol igazgatója és Németh László séf invitálta meg a híres séfet, hogy bemutassa könyvét, illetve motiváló beszédet tartson a BSZC Bocskai István Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája vendéglátós tanulóinak.

séf

A kezdeti megszeppenés után a diákok gyorsan bekapcsolódtak a beszélgetésbe. A látogatás során egy lehetséges együttműködés is elhangzott, ugyanis az Aqua Sol Séfjével megállapodtunk abban, hogy együttműködést alakítunk ki a diákok szakmai fejlődése érdekében, melyet egy szakmai prezentációval egybekötött élménybeszámolóval kezdenénk az Erfurti Szakács Olimpiáról.

  1. október 23-án a városi megemlékezés műsorát iskolánk pedagógusai és tanulói készítették Egri László tagintézményvezető-helyettes úr és Nagyné Leposa Gyöngyi tanárnő vezetésével.

A rendezvény a Zichy Géza Zeneiskola Fúvószenekarának és a Bárdos Lajos Városi és Pedagógus Énekkar közreműködésével kezdődött, majd repülőgépről szórólapot szórtak, Pajna Zoltán a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke mondott beszédet, a szereplő diákjaink egy korabeli Csepel teherautóval érkeztek a főtérre, majd elkezdődött a műsor, amit színházi jelenetekkel színesítettek diákjaink. Dede Laura, Juhász Nikolett és Kovács László  személyisége, előadói stílusa magával ragadta a nézőket. Szoboszlai Károly éneke zenei aláfestés nélkül igen nagy teljesítmény volt. A hibátlan, jól koreografált, színvonalas műsorról elismeréssel szólt Pajna Zoltán úr a Megyei Közgyűlés elnöke, városunk vezetői és az iskolák igazgatói is.

okt23

okt232

A műsorban résztve diákok:

Kovács László 9. E              Juhász Nikolett 10. A

Dede Laura 12. A                Szoboszlai Károly 9. C

Takács Sándor, Lovas Gábor, Balogh Benedek, Pető Roland SZÉ 12/1

Csirkés Donát, Török János, Szegi Péter, Kiss Tímea, Máté Attila 12. a osztályos tanulók

A műsorban részvevő diákokat igazgatói dicséretben részesítem.Köszönet minden pedagógusnak, illetve diáknak, akik részt vettek a rendezvényen!Nagyon jó érzés volt hallani a dicsérő szavakat.Köszönöm, hogy kollégáim, tanulóink tovább öregbítették a Bocskai hírnevét.

Hajdúszoboszló, 2016. október 24.

Harsányi István

tagintézmény-vezető

Események

Nincsenek közelgő események